Cecilia's Symphonic Band

Dit is een paragraaf. Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen.

Cecilia's Symphonic Band, het groot orkest van d'Harmonie onder leiding van Leen van Damme speelde voor het eerst op 20 mei in het nieuwe Cultuurcentrum De Nestel te Sint-Amands. Het werd een muzikaal hoogtepunt dat gesmaakt werd door het publiek. Presentatie en "security" werd verzorgd door Toneelvereniging Thaleia.

Meer foto's in de galerij

Noteer alvast volgend concert van Cecilia's Symphonic Band:

1 en 2 juni 2019

Saëns (1835-1921). Saint-Saëns beeldt in de compositie een aantal dieren uit. Het zijn voornamelijk de karakteristieke eigenschappen van de dieren die, een beetje spottend maar soms ook zeer treffend, weergegeven worden. Saint-Saëns schreef het werk puur en alleen voor het plezier van zichzelf en zijn vrienden. Tijdens zijn leven werd het stuk slechts één keer voorgedragen, en dat was binnen de privésfeer. Saint-Saëns stond de publicatie van het werk tijdens zijn leven niet toe. De waarschijnlijke reden is dat Saint-Saëns een dergelijk satirisch en humorvol stuk niet vond passen bij een componist op het hoogtepunt van zijn carrière. Het werk bleef bijna 30 jaar liggen en werd pas in 1922 voor het eerst uitgegeven. In de loop der tijd won het enorm aan populariteit.

Cecilia's Symphonic Band brengt dit legendarische werk in een unieke bewerking voor harmonieorkest. Het schitterende arrangement is van de hand van de Japanse arrangeur Yo Goto.

 

Zijn tijdens het concert ook van de partij:

Tom and Jerry, Jurassic Park, Out of Africa, Chicken Run, Die Fledermaus

en Cry of the Last Unicorn.

Cecilia’s Symphonic Band, het harmonieorkest van d’Harmonie vzw, nodigt je uit op haar concertreeks op zaterdag 1 juni om 20.00u of op zondag 2 juni om 15.00u in het Gemeenschapscentrum De Nestel te Puurs-Sint-Amands.

De muzikale leiding is in handen van dirigent Leen Van Damme. Toneelvereniging Thaleia zorgt voor de presentatie en is je gids tijdens deze muzikale ontdekkingsreis.
Op het programma staat ondermeer het legendarische "Le Carnaval des Animaux" uit 1886 van de Franse componist Camille Saint-Saëns. Maar ook de dino’s van Jurassic Park, Tom and Jerry 's Blue Cat Bluess en El Gato Montés zijn van de partij. Starten doet het orkest met de prachtige "Fledermaus Ouvertüre" van Johann Strauss Jr.

 

Le Carnaval des Animaux


Grote zoölogische fantasie van Camille Saint-Saëns

Het belooft dus opnieuw een ware muzikale belevenis te worden!

Prijs tickets:     €14,00  Voorverkoop

                            €17,00  Aan de kassa

                            €7,00    Verminderd tarief voor kinderen tot 12 jaar        

                            €33,00  VIP-Formule (enkel mits reservatie)*

* Je kan je deze keer ook eens extra laten verwennen met onze speciale VIP-formule.

Je wordt bij aankomst verwelkomd in onze VIP-lounge met warme en koude hapjes en een glaasje bubbels. Je krijgt bovendien de beste plaats en tijdens de pauze kan je rustig een drankje nuttigen, samen met de artiesten en muzikanten.

Wens je ons wervelende orkest aan het werk te horen en te zien?

Aarzel dan niet en reserveer je tickets.

De muzikanten hebben er alvast zin in en kijken uit naar je komst! 

d'Harmonie vzw. Proudly created with Wix.com