Cecilia's Bookmarket

Deze halfjaarlijkse boekenmarkten (sinds 1985) behoren tot de top van België.
Ze vinden plaats aan de oevers van de Schelde te Sint-Amands, in wat vaak één van de mooiste Vlaamse dorpen wordt genoemd en trekken twee maal per jaar een talrijk publiek van boekenliefhebbers, maar ook van nieuwsgierige dagjestoeristen aan. 

Deze markt heeft een 50-tal standhouders en is zeer degelijk georganiseerd. 
Er worden zowel tweedehandse als nieuwe boeken aangeboden van zowel professionele boekhandelaars als gelegenheidsverkopers. Over een parcours van 350 m vind je een aanbod van binnen- en buitenlandse auteurs.

 

Je kan er rondsnuffelen naar hartenlust tussen de boeken om uiteindelijk dat ene ultieme boek of stripverhaal te vinden. Een schilderachtige wandeling op de Scheldedijk en even uitrusten op het terras aan het standbeeld van dichter Emile Verhaeren maken je uitstap aan de boekenmarkt volledig.  Daar kan je voldaan en gelukkig heerlijk verpozen op het zonovergoten terras met zicht op de Schelde met een fris drankje of een pannenkoek op grootmoeders wijze.


Op Pinksterzondag en op de tweede zondag van september (Kermiszondag) maakt Sint-Amands zich telkens op voor een nieuwe editie. De editie van Pinksteren valt steeds samen met het nabijgelegen Palingfestival (Mariekerke), wat een mooie combinatie oplevert voor een daguitstap (te voet of met de fiets). Tevens zetten onze vrienden van Heverstam (Heemkundige verzamelkring Sint-Amands) op wandelafstand van de markt van 10 tot 18 uur de deuren open van Dorpshuis De Leeuw te Sint-Amands voor hun jaarlijkse tentoonstelling. 

Sfeerbeelden van de boekenmarkt vind je in ons fotoalbum.

 

Hopelijk tot binnenkort!

Maarten Inghels schrijft het

Sint-Amandse dorpsgedicht 2018

Maarten Inghels, aftredend stadsdichter van Antwerpen, schrijft het zesde dorpsgedicht voor Sint-Amands.

Benieuwd naar het nieuwe dorpsgedicht? Het dorpsgedicht 2018 wordt aan u voorgesteld op zondag 9 september, om 16 u. op de Kaai in Sint-Amands.

Die dag staat helemaal in het teken van de literatuur en poëzie: je kan snuisteren tussen de boeken op de Boekenmarkt én genieten van het nieuwe dorpsgedicht.

2018: Avant-première boekvoorstelling "Loopgravenhel(d)"

van Sandra J. Paul & Marc Geyens

 

Sandra zal, als inwoner van Sint-Amands aanwezig zijn op de markt om haar boek te presenteren en signeren. 

Samenvatting

1916.

De zeventienjarige Victor wordt samen met zijn beste vriend van het veld in zijn gemeente Sint-Amands geplukt en naar de Westhoek gestuurd, om te strijden in een vreselijke oorlog.

Omringd door de geur van de dood beseft Victor al snel dat alle hoop al lang vervlogen is in de loopgraven. Terwijl de strijd rondom hem stevig woedt, komt hij zichzelf steeds meer tegen. Bovendien groeit de wanhoop bij de soldaten. Wat als deze oorlog nooit meer eindigt?

Met oog voor detail voelt Loopgravenhel(d) aan als de autobiografie van een jonge soldaat die tegen wil en dankin de hel terechtkomt. Dit unieke, atypische oorlogsboek, geeft een bijzondere kijk op de Eerste Wereldoorlog, alsof je er zelf bij was.

De pakkende kortverhalen die Victors leven beschrijven, werden geschreven door Sandra J. Paul. Aangevuld met ontroerende gedichten die geschreven werder door Marc Geyens, is Loopgravenhel(d) een boek dat je nog lang bij zal blijven.

d'Harmonie vzw. Proudly created with Wix.com